De politie Zuiderkempen organiseert met ondersteuning van de federale politie een "lokale veiligheidsbevraging". Met deze enquête wil de politie uw mening kennen betreffende diverse aspecten van veiligheid, met inbegrip van de werking van de politie.

De enquête peilt naar uw opinie en bevat vragen over buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, slachtofferschap en politiefunctioneren. Deze bevraging dient tevens ter voorbereiding van het zonale veiligheidsplan 2013 –2016.

Op basis van het gemeentelijke bevolkingsregister werd een toevalssteekproef uitgevoerd, representatief volgens leeftijd en geslacht. Alle inwoners van de gemeenten Herselt, Hulshout en Westerlo werden in aanmerking genomen indien men 15 jaar of ouder is.

Op basis daarvan zullen vanaf half oktober zo'n 1400 brieven verstuurd worden naar diverse inwoners van de politiezone. Het betreft steeds een brief met het logo en het adres van de politie Zuiderkempen.

Volgens de instructies zult u de enquête ofwel schriftelijk kunnen beantwoorden ofwel via het internet met een toegangscode.

Op geen enkel moment bestaat er een link tussen de persoonsgegevens, de toegangscode en de enquête. De enquête wordt bij deze dus volledig anoniem verwerkt.

Het is belangrijk dat wij zoveel mogelijk ingevulde (van de 1400 verstuurde) enquêtes terug kunnen ontvangen. Hoe groter dat aantal is, des te betrouwbaarder zijn de conclusies die we er kunnen uit trekken.

De politiezone Zuiderkempen dankt alvast de inwoners voor hun deelname.